HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Tuesday, 4 December 2012

nilai kebebasan :')


woosh , sumpah lama gila tak update ;)
hah , sebab ape , kebebasan aku sudah *agak* disekat maa .
mungkin umi and abah rasa ini yang terbaik untuk aku :) saya redha .
eh eh , phone saya juga dikuarentin maa . puihh , buat cenggini pon , bukannya aku stadi  , 
ngeh ngeh :P
huh , teringat pulak conversation between me and umi ...
umi        :  "kakak , cukup2 laa main handset dengan internet tuh ."
aku        :  "alaa , kat umah laa nak enjoy umi .* sambil tunjuk muka kesian :'( *
umi        :  "kakak , kalo macam gini laa perangai kaka setiap hari , berkepit dengan gadget2 awak tu 24 jam , umi cakap laa kat abah suruh sekat sikit aktiviti kakak ni !" aku        :  "umi ... dont do this to me :'(   * muka kesian lagi *
umi        :  "okey , kakak boleh guna . tapi dengan izin umi n abah , okey ?"
aku        :  "huh , okey laa ... *muka tak rela =='*
( nada terpaksa gila ! dengan harapan umi paham . malang nya memang tak dilayan langsung ! )
 tapi , aku sikit pon tak kesah ( tipu !! tipu !! )
bukan nya ada orang nak teks pon . puihh , mengada !
haha , wahh projek rumah umi menjadi-jadi :) kitorang satu family memang happy gila !
harap-harap everything akan berjalan lancar , amin ~

eh , ni nak bukak citer ni ...
aku rasa aku ni , umur pon tak cukup 16 lagi !
tapi umi semakin rancak bercakap pasal future 'menantu' nya yang sengal tuh =='
aku pon naik muak + nak tercirit dengar . alahai umi , jodoh kan urusan Allah , kakak malas laa nak pikir pasal kawin kawin bagai ( puihh ;P )
okey , aku mengaku , aku memang kuat berangan , but tak laa sampai tahap cenggini .
wahh , sumpah nak nangis :'(
hishh , ni bukan zaman tok kaduk nak kawin paksa2 , ni zaman jozan okey :P
wahh , saya sudah mula curhat di belog :'(    biar laa , asalkan aku puas !
toing toing , dia ingat ni drama ' vanila coklat ' ke ?!
happy ending . ini realiti okeyy ~

okey stop talk talk about that !
wahh , jozan semakin menjadi-jadi maa . memang aku like superb laa diorang ni .
tak pernah hampakan aku n peminat2 diorang ~
wooshh , teringat zaman johan tangah henseng dulu , memang aku tunggu je nak tengok Raja Lawak :: hihi , sebab nak tengok gelagat dia n zizan :P  ::

tapi , johan kan dah kawin . eh bila dah kawin , dia makin tembam pulakk , gaya dia pon dah ala2 awan nano gitu ;P
so , minat sebagai dia seorang entertainer je laa . * bentuk badan bukan ukuran maa *

okey , dah banyak merepek ni !
esok lusa aku update lagi * kalo dapat :') *

:: to all yang teks aku , sorry tak reply teks korang :'( ::



:: maassalamah , AsSalam ::

1 comment:

Aimi'Aqilah said...

patut le, fuhh =,=