HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Sunday, 5 April 2015

no title :')

huwaaaaaa!!!! lamanya tak menaipppp  >o<

sedar tak sedar ,pejam celik pejam celik lg 3 minggu aku duduk sini .Sekejap je kan rasa , yes memang sekejap .Dari mula2 aku duduk sini ,duk mengeluh penat bagai ,duk mengira-ngira hari bila nak habis matrik , and finally the time is comingggg !!! 

aku pun tak tahu nak tulis apa . act tak sangka harini wifi kolej laju gilaa .Biasanya menyiput je ,maybe sebab student ramai balik kot .Aku pun tak tahu nak membebel apa kat sini .Ingat nak tukar background blog je ,tapi sebab dah lama biar blog ni bersawang ,so i decide nak merepek laa sepatah dua kat sini ,nak bagi keluarga labah2 yang semakin berkembang kat blog ni pergi cari rumah baru . Kbaii aku merepek   >-<

Tapi aku dah niat dah,before aku tinggalkan matrik ni ,aku nak buat entri panjang2 pasal kolej ni .Aku nak upload gambo banyak2 :')

Aku sedih ? Gila tak sedih ,maybe aku happy sebab tak payah dah stress dengan kuiz bagai kat sini , but ada satu side kat sini yangmana terkumpul semua memori2 aku dengan orang2 yang aku tak pernah sangka akan jumpa and ,akan rapat ,yang memeng akan buat aku menangis bila sampai masa aku terpaksa tinggalkan:').

Tapi kita semua pun tahu ,pertemuan tu takdir yang tak tersangka ,tapi bilamana adanya pertemuan ,memang pasti ada perpisahan .

Tiba2 teringat stellas :')

Image result for friends forever

And kadang2 aku terfikir ,memang aku rimas life kat sini yang memaksa aku untuk study and terus study sebab masa tak banyak ,tapi kehidupan macam ni cuma datang sekali je dalam hidup aku ,dalam timeline hidup seorang Ainatul Mahirah :')

Just nikmati and hargai :')

Image result for friends forever

:: maassalamah , Assalam ::


Tuesday, 23 September 2014

KMPk :)

ya Allah...lamanya tak bukak blog .. *sumpah dah tak reti nak karang ayat dalam blog*  
and i'm currently at kolej matrikulasi perak !!
sapa cakap jadi budak matrik tak best ... best okeyyyy !! *krik krik*
tapi serious best je ... sapa kata duk matrik tak sempat nak sikat rambut bagai ??! aku nihaa , sempat je tengok movie bagai . study smart kawan2 , bukan study hard ! ecehhh,bebajet budak pandai je aku ni XD

minggu lepas dapat result UPS . Alhamdulillah , setiap yang jadi atas muka bumi ni ada hikmah .. cumanya , kita sedar atau tak je apa hikmah yang tersirat sebalik semua yang jadi . bersyukur laa wahai aina :') maybe Allah nak kau study hard lagi kott .. ecehh,baru tadi bebajet cakap takpayah stadi hard bagaii XD i think its not too bad for getting 3.0 above even below 3.5 ... mungkin umi n abah dah letak harapan yang terlalu tinggi kat aku sebabnya kuiz2 aku selama ni , major A  , makanya bila aku bagitahu diorang result UPS aku , diorang macam sedih je . penat jugak aku nak pujuk diorang balik . hikss :P
sokayy umiabah, kakak akan buat bebetul nanti kayy :')

 #sedang menaip at IT lab KMPk :)