HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Thursday, 1 May 2014

kita♥

Sedang menaip menggunakan fon akibat laptop semua buat hal ——
Tak nak cakap banyak . Cuma nak cakap yang aku rindu korang . Rindu sangat!
Lepas ni susah dah nak jumpa . Semua bawak diri masing2 untuk kejar impian n cita2 masing2 . Semua sibuk dengan agenda masing2 . Semua sibuk dengan realiti hidup masing2 . Kalau nak gathering macam haritu memang susah laa , apatah lagi nak rasa suasana lepak macam kat asrama dulu2 , makan sesama , tido sesama , ngumpat sesama, ehh;P , share bantal airliur basi bagai sesama ... Huhh, memang susah laa . Tau2 je nanti ade yang dah sarung cincin tunang , ade yang jemput makan nasi minyak . Allahu , masa tu memang dah macam susah yang amat laa nak kumpul n lepak sesama . Cuma mampu mendoakan kebahagiaan kita bersama dari jauh je T.T apeape pun , kite stay buddieyz till jannah . Moga ukhuwah kita kekal sampai syurga k :') ⓘⓛⓨ friends ♔♥

Saturday, 5 April 2014

rindu kengkawannnnn :') emm emmm... --'

 
 
fuhhhh fuhhhh *tiup habuk* ...
adess , sudah terasa seperti berkurun lamanye ainatulmahirah tak berblogging :)
mengapakahh ?? haha !! dengan demam , busy itu ini kalah orang tengah study medic ( ecehh , masuk mood budak besar sebab dah dapat result SPM2013 ,hihi... :D ) , and segala bagai . tu yang lama tak on blog ni .
 
so harini , abah offer nak guna laptop dia . haha , never say NO laa aku kann ...
 
so after dapat result ni , pakcik-pakcik , makcik-makcik , jiran-jiran , cikgu-cikgu , cikgu driving , pakcik jual eskrem , and yang berkenaan semua menunjukkan aura prihatin mereka terhadap budak lepasan SPM2013 macam aku ni dengan menanyakan result aku yang tak berapa nak gempak tu --'
 
berapa A aku dapatt ?? hihi , baik kau jangan tahu , memalukan title SBP + SBT kau tauu !!
but , seriously aku bersyukur dengan takdir Allah :') even kekadang rasa nak hentakhentak kepala kat dinding sebab menyesal tak study memolek dulu . O' Allah , redhakanlah hati ainatulmahirah dengan takdirMu --' and with my result , ramai yang cakap aku still ada peluang masuk u . or kalau aku dah meleleh airliur sangat nak buat medik , just grab the matrix offer , i'Allah :') please pray for my best k !! oh wait , and please pray for my beloved friends too , ex-fivers integrasi kuantan :') pray for our better future k (n_n)
seriously , i'm missing them badly sampai terbawak-bawak dalam mimpi kau tauu !! haha :')
even i can see my parent's sad face , what else can i do ? i just can pray that they will accept God's fate as me :'( tipu laa , kalau aku tak merana jiwa , tak gigit jari , tak makan hati , tak leleh airliur tengok rakan seperjuangan aku yang dulunya makan minum belajar benda yang sama , tinggal sebumbung , dapat result gempak . apatah lagi yang dapat result beyond of their expectation . aku pun beyond of expectation jugak , bukan sebab result kalah anak jiran belakang rumah aku yang dapat sraight A+ , tapi sebab 'ter'kurang dari apa yang aku harapkan --'
 
macam ada sorang kawan aku ni , Dzulfazreena Annessa or Fazu , nampak je biasa-biasa , muka memang orang cop 'Ratu Tidur' , sekali dia tunjuk kuasa dia , hambikk kau . 7A with 5A+ , and for me it was sooo WOWW okeyy !! yang kau nampak dia biasa-biasa tu , tu semua dusta ! lakonan semata-mata . ecewahh , kidding k kidding XD aku rasa , dia sengaja simpan kerajinan and kecepatan otak dia mencerna ilmu , untuk SPM . hihi :P
 
 
haha , tapi kitorang takde laa terbeliak mata , tercabut gigi ke hape . sebab dia dah prove kat kitorang time PMR dulu , yang dia tu memang makhluk bertuah yang dapat anugerah daripada Allah S.W.T. . anugerah hape ?? anugerah , yang dia tu memang cepat giloss hadam ilmu dalam otak dia . nampak macam dia tak paham je apa yang cikgu ajar , muka selenga habiss . ce kau try tanya dia ape yang cikgu ajar kat depan . kompem dia boleh terangkan dengan cara yang kau memang akan paham . sila percaya sebab aku duduk sebelah dia tahun lepas dalam kelas . and umi tertanya-tanya , " kenapa kakak tak dapat result macam kawan sebelah kakak tu ?? " sedih k sedih bila mak sendiri cakap camtu --' aku ni dalam hati , nanges nanges nak jawab ,
 
 'umi , memang laa kitorang ni duduk sebelah menyebelah ,kekadang tu kongsi pen , kongsi homework (ehh..) , kongsi gossip , kekadang tu selamba badak je 'berfikir'(sambil letak kepala atas meja then cover dengan buku teks) time cikgu ngajo . tapi kitorang bukannya share otak --' and special gift yang Allah bagi kat Fazu tu , bukannya dia boleh share dengan kengkawan dia ... '
 dalam hati jelaa . kang kena sumpah anak derhaka pulakk , hihi  :P
 
kekadang tu muka dia memang ngantuk habis , muka orang takpaham . sekali dia pahamkan topik tu , kat semua orang dia nak bercerita apa yang dia dah paham :D i can see that bilamana SPM nak dekat . and aku tepikir jugak , mungkin itu satu cara belajar yang bagus , and the most important tips from her , TIDUR . ngeeee XD
 
hailaa , nampak biasa-biasa , lebih sikit je dari aku . sekali dia buat rajin dia time SPM haritu , hambekk kauu !! bila tanya , "apa rahsia kau ni Fazu ?!!" . dengan sengih yang tak dapat ditafsir , dia jawab , "TIDUR" . haha !!! lawak k lawakk !! XD
 
haha , tulahh bestfriend aku . yang aku pernah buat sakit hati , yang aku pernah terasa hati , yang aku pernah share katil kat dorm , yang aku pernah share cerita , yang aku pernah aci takkawan kejap :P ... huhh , i really miss you Fazu :') debater sekolah yang paling ohsemm and hebat ! and kawan yang paling banyak keluarkan pendapat sendiri mengenai keadaan sekeliling tanpa pernah terikut-ikut orang lain dalam mengeluarkan pendapat :) 
 
haha , melambung aku puji kau Fazu . tapi , serioustalk . aku rindu kau !!
 
eh besties-besties ku yang lain , aku pun rindu korang tauuu !!! cuma entri kalini most pasal Fazu , so aku highlight nama dia jelaa . hehe , kalo aku nak highlight semua besties aku yang sangat setia and yang aku ghinduuu , mahu sampai subuh esok tak habis . tu belum masuk cerita pasal gegirl 5Arc & 5Ein yang sangat support aku time aku rasa down giloss sebab diperbodohkan oleh lelaki (tutup kes k tutup kes !!) --' seriously , time tu aku rasa sangattttttt bertuah sebab ada korang sebagai kawan , sahabat , teman , and so on . dah laa masa tu SPM tu bukan around the corner , memang dah langgar corner kau tauu , sebab masatu memang tengah SPM pun . aku ingat lagi , first aku tau secara official pasal scandal pekebenda semua tu , sabtu malam , yangmana isnin tu paper sejarah . sejarah woii !! mujur dapat A- ...
 
hahh ! belum masuk cerita pasal amy , aimi , hana yang sudi dengar luahan hati aku , cuba selesaikan masalah aku , bagi aku moral support segala bagai untuk aku move on ... :')
 
 i owe uolls dear besties ! :') sampai mati . 
even aku ni bukan laa kawan yang terlampau baik , yang tak pernah buat dosa kat kawan sendiri , but thy're still beside me to wipe my tears when i really need them :') sumpah aku rindu korang !!!! nasib sekarang ada whatsapp untuk melepas rnidu . kann kann kann :'D
 dah dah , takpayah komen grammar , typos aku segala bagai --' aku bukan terror pun bi . dapat A- tu pun syukur Alhamdulillah sebab aku ni bukan budak target A bi pun . cikgu pun takat target aku B+ je kau tauu . kira ok apa . yedokk ?? hihi .
maassalamah , AsSalam :')

# cadang nak tulis lain , tapi tangan type benda lain :P