HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Saturday, 8 August 2015

#cryhard


Allahu , lama sangat jari ni tak menaip ,, ahaahahh XD
kekonon je nak tulis panjang2 pasal matrik bagai , last2 apapontadak ,, mana tak nya , minggu exam memang busy mengalahkan PM *bak kata cg rofuad XD* , pastu duk sibuk2 kemas2 barang , copy mana2 kdrama yang sempat , ahahahh :'D rindunyaa !! *garu2 mata*

so , i guess this is my 2nd post in 2015 ,, aahhahaaa , to much dramas created , to much experiences , to much histories and memories :')

dengan aku yang cuak2 kerbau  time nak dapat result pspm2 haritu ,  duk pening2 nyamuk kabut2 ayam nak interview untuk degree haritu *best of luck to me* , and too much benda baru yang aku experienced ,, and i was like ' OH ALLAH , I LOVE MY LIFE ACT ' ,, baru sedar yang aku ni sangat bersyukur dengan segala yang Allah tentukan , yeahhh kita semua kena mngaku yang Allah is the BEST planner , right ?!

sedar tak sedar lagi 3-4 hari lagi the path of my future akan ditentukan ,,  bukan nak cakap result UPU tu ahli nujum ke apa ,, cuma nak cakap yang result tu nanti yang akan tentukan *insyaAllah* apa kerjaya aku akan datang :) 

moga Allah permudahkan urusan <3

tiba2 teringat time aku and roomates kat matrik dulu , duk busy gila isi UPU , ubah itu ini , search pasal macam2 pilihan kos sebab nama kos2 terbabit amatlah aneh ye tuan2 sekalian XD

jyeahhhhhh , ok i admit it , aku ridu gila kott kat roomates aku and geng2 sekepala time matrik dulu :'(
NABILA ANIS SEHA FARRA MEKDAA BELLA ANA
and SYEMO si polan merangakap sahabat yang paling gila aku pernah jumpa *gila sebab dia ni kuat gila main2 , ratu tengok movie drama segala bagai , permaisuri bilik tv , kuat gila berjalan ,, tapi dapat 4flat sem2 ,, kau rasa ?!*,  :') *cry hard *
and also my classmates yang baikhati <3

ommoooo , kalo nak ceghita satu2 moment2 yang aku sesangat laa ghindu dengan deme ni , sampai tahun depan tak habihh :') yang penting , i miss ugaiisss <3

ok darls , time to get rest sebab esok nak exercise perut ,, aicehhhhhhh , propa sangat !! ahahahahhahahaha XD act esok banyak gila open house , so nak kena prepare mental fizikal , ecewahhh ,, ahahah XD 

gnitess dearies // 
maassalamah Assalam :)



Sunday, 5 April 2015

no title :')

huwaaaaaa!!!! lamanya tak menaipppp  >o<

sedar tak sedar ,pejam celik pejam celik lg 3 minggu aku duduk sini .Sekejap je kan rasa , yes memang sekejap .Dari mula2 aku duduk sini ,duk mengeluh penat bagai ,duk mengira-ngira hari bila nak habis matrik , and finally the time is comingggg !!! 

aku pun tak tahu nak tulis apa . act tak sangka harini wifi kolej laju gilaa .Biasanya menyiput je ,maybe sebab student ramai balik kot .Aku pun tak tahu nak membebel apa kat sini .Ingat nak tukar background blog je ,tapi sebab dah lama biar blog ni bersawang ,so i decide nak merepek laa sepatah dua kat sini ,nak bagi keluarga labah2 yang semakin berkembang kat blog ni pergi cari rumah baru . Kbaii aku merepek   >-<

Tapi aku dah niat dah,before aku tinggalkan matrik ni ,aku nak buat entri panjang2 pasal kolej ni .Aku nak upload gambo banyak2 :')

Aku sedih ? Gila tak sedih ,maybe aku happy sebab tak payah dah stress dengan kuiz bagai kat sini , but ada satu side kat sini yangmana terkumpul semua memori2 aku dengan orang2 yang aku tak pernah sangka akan jumpa and ,akan rapat ,yang memeng akan buat aku menangis bila sampai masa aku terpaksa tinggalkan:').

Tapi kita semua pun tahu ,pertemuan tu takdir yang tak tersangka ,tapi bilamana adanya pertemuan ,memang pasti ada perpisahan .

Tiba2 teringat stellas :')

Image result for friends forever

And kadang2 aku terfikir ,memang aku rimas life kat sini yang memaksa aku untuk study and terus study sebab masa tak banyak ,tapi kehidupan macam ni cuma datang sekali je dalam hidup aku ,dalam timeline hidup seorang Ainatul Mahirah :')

Just nikmati and hargai :')

Image result for friends forever

:: maassalamah , Assalam ::