HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Saturday, 5 April 2014

rindu kengkawannnnn :') emm emmm... --'

 
 
fuhhhh fuhhhh *tiup habuk* ...
adess , sudah terasa seperti berkurun lamanye ainatulmahirah tak berblogging :)
mengapakahh ?? haha !! dengan demam , busy itu ini kalah orang tengah study medic ( ecehh , masuk mood budak besar sebab dah dapat result SPM2013 ,hihi... :D ) , and segala bagai . tu yang lama tak on blog ni .
 
so harini , abah offer nak guna laptop dia . haha , never say NO laa aku kann ...
 
so after dapat result ni , pakcik-pakcik , makcik-makcik , jiran-jiran , cikgu-cikgu , cikgu driving , pakcik jual eskrem , and yang berkenaan semua menunjukkan aura prihatin mereka terhadap budak lepasan SPM2013 macam aku ni dengan menanyakan result aku yang tak berapa nak gempak tu --'
 
berapa A aku dapatt ?? hihi , baik kau jangan tahu , memalukan title SBP + SBT kau tauu !!
but , seriously aku bersyukur dengan takdir Allah :') even kekadang rasa nak hentakhentak kepala kat dinding sebab menyesal tak study memolek dulu . O' Allah , redhakanlah hati ainatulmahirah dengan takdirMu --' and with my result , ramai yang cakap aku still ada peluang masuk u . or kalau aku dah meleleh airliur sangat nak buat medik , just grab the matrix offer , i'Allah :') please pray for my best k !! oh wait , and please pray for my beloved friends too , ex-fivers integrasi kuantan :') pray for our better future k (n_n)
seriously , i'm missing them badly sampai terbawak-bawak dalam mimpi kau tauu !! haha :')
even i can see my parent's sad face , what else can i do ? i just can pray that they will accept God's fate as me :'( tipu laa , kalau aku tak merana jiwa , tak gigit jari , tak makan hati , tak leleh airliur tengok rakan seperjuangan aku yang dulunya makan minum belajar benda yang sama , tinggal sebumbung , dapat result gempak . apatah lagi yang dapat result beyond of their expectation . aku pun beyond of expectation jugak , bukan sebab result kalah anak jiran belakang rumah aku yang dapat sraight A+ , tapi sebab 'ter'kurang dari apa yang aku harapkan --'
 
macam ada sorang kawan aku ni , Dzulfazreena Annessa or Fazu , nampak je biasa-biasa , muka memang orang cop 'Ratu Tidur' , sekali dia tunjuk kuasa dia , hambikk kau . 7A with 5A+ , and for me it was sooo WOWW okeyy !! yang kau nampak dia biasa-biasa tu , tu semua dusta ! lakonan semata-mata . ecewahh , kidding k kidding XD aku rasa , dia sengaja simpan kerajinan and kecepatan otak dia mencerna ilmu , untuk SPM . hihi :P
 
 
haha , tapi kitorang takde laa terbeliak mata , tercabut gigi ke hape . sebab dia dah prove kat kitorang time PMR dulu , yang dia tu memang makhluk bertuah yang dapat anugerah daripada Allah S.W.T. . anugerah hape ?? anugerah , yang dia tu memang cepat giloss hadam ilmu dalam otak dia . nampak macam dia tak paham je apa yang cikgu ajar , muka selenga habiss . ce kau try tanya dia ape yang cikgu ajar kat depan . kompem dia boleh terangkan dengan cara yang kau memang akan paham . sila percaya sebab aku duduk sebelah dia tahun lepas dalam kelas . and umi tertanya-tanya , " kenapa kakak tak dapat result macam kawan sebelah kakak tu ?? " sedih k sedih bila mak sendiri cakap camtu --' aku ni dalam hati , nanges nanges nak jawab ,
 
 'umi , memang laa kitorang ni duduk sebelah menyebelah ,kekadang tu kongsi pen , kongsi homework (ehh..) , kongsi gossip , kekadang tu selamba badak je 'berfikir'(sambil letak kepala atas meja then cover dengan buku teks) time cikgu ngajo . tapi kitorang bukannya share otak --' and special gift yang Allah bagi kat Fazu tu , bukannya dia boleh share dengan kengkawan dia ... '
 dalam hati jelaa . kang kena sumpah anak derhaka pulakk , hihi  :P
 
kekadang tu muka dia memang ngantuk habis , muka orang takpaham . sekali dia pahamkan topik tu , kat semua orang dia nak bercerita apa yang dia dah paham :D i can see that bilamana SPM nak dekat . and aku tepikir jugak , mungkin itu satu cara belajar yang bagus , and the most important tips from her , TIDUR . ngeeee XD
 
hailaa , nampak biasa-biasa , lebih sikit je dari aku . sekali dia buat rajin dia time SPM haritu , hambekk kauu !! bila tanya , "apa rahsia kau ni Fazu ?!!" . dengan sengih yang tak dapat ditafsir , dia jawab , "TIDUR" . haha !!! lawak k lawakk !! XD
 
haha , tulahh bestfriend aku . yang aku pernah buat sakit hati , yang aku pernah terasa hati , yang aku pernah share katil kat dorm , yang aku pernah share cerita , yang aku pernah aci takkawan kejap :P ... huhh , i really miss you Fazu :') debater sekolah yang paling ohsemm and hebat ! and kawan yang paling banyak keluarkan pendapat sendiri mengenai keadaan sekeliling tanpa pernah terikut-ikut orang lain dalam mengeluarkan pendapat :) 
 
haha , melambung aku puji kau Fazu . tapi , serioustalk . aku rindu kau !!
 
eh besties-besties ku yang lain , aku pun rindu korang tauuu !!! cuma entri kalini most pasal Fazu , so aku highlight nama dia jelaa . hehe , kalo aku nak highlight semua besties aku yang sangat setia and yang aku ghinduuu , mahu sampai subuh esok tak habis . tu belum masuk cerita pasal gegirl 5Arc & 5Ein yang sangat support aku time aku rasa down giloss sebab diperbodohkan oleh lelaki (tutup kes k tutup kes !!) --' seriously , time tu aku rasa sangattttttt bertuah sebab ada korang sebagai kawan , sahabat , teman , and so on . dah laa masa tu SPM tu bukan around the corner , memang dah langgar corner kau tauu , sebab masatu memang tengah SPM pun . aku ingat lagi , first aku tau secara official pasal scandal pekebenda semua tu , sabtu malam , yangmana isnin tu paper sejarah . sejarah woii !! mujur dapat A- ...
 
hahh ! belum masuk cerita pasal amy , aimi , hana yang sudi dengar luahan hati aku , cuba selesaikan masalah aku , bagi aku moral support segala bagai untuk aku move on ... :')
 
 i owe uolls dear besties ! :') sampai mati . 
even aku ni bukan laa kawan yang terlampau baik , yang tak pernah buat dosa kat kawan sendiri , but thy're still beside me to wipe my tears when i really need them :') sumpah aku rindu korang !!!! nasib sekarang ada whatsapp untuk melepas rnidu . kann kann kann :'D
 dah dah , takpayah komen grammar , typos aku segala bagai --' aku bukan terror pun bi . dapat A- tu pun syukur Alhamdulillah sebab aku ni bukan budak target A bi pun . cikgu pun takat target aku B+ je kau tauu . kira ok apa . yedokk ?? hihi .
maassalamah , AsSalam :')

# cadang nak tulis lain , tapi tangan type benda lain :P
 
 
 

Tuesday, 18 February 2014

Perfect Two :)

 
 
dan sekali lagi aku menge'post' lirik lagu bagai :D 
niat nak cerita pasal aku ambik ujian statik n kursus pra-L . tapi aku rasa , cerita tu akan menyemakkan blog je sebab aku semestinya akan menulis dengan penuh eager macam lah aku ni dah dapat lesen 'besar' (lesen betul laa...) . walhal stereng kereta tu haram aku pernah sentuh . ggggg (efek bunyi . hihi) :P stereng tu hanya aku sentuh time nak suruh adik aku bersiap cepat sikit time nak pergi jejalan or dalam erti kata lain , aku just pernah tekan hon je pada stereng tu XD *okey , sila gelak ==''

errr . okey . kenapa kali ni aku post lagu yang dah patut masuk muzium ni ?
eh jangan salah paham . aku cakap lagu tu ' patut masuk muzium ' bukan sebab aku nak maksudkan yang lagu tu dah lapuk ke , basi ke , or ketinggalan zaman . it just because lagu tu sangat legend ! kann ?? kedip mata tiga kali kalau setuju (n_n) . ehh ??

k . macam yang aku cakap haritu . aku ni seorang pendengar lagu yang sangat concern  pasal liriknya . aku ni minat semua jenis lagu , termasuk Tamil and Cina . asal melodi dia macam best je , aku on je dengan lagu tu , sebab kau ingat aku paham ke bahasa diorang kalau aku still duk sibuk nak concern bagai pasal lirik dia . tapi ofkos lah lagu Indon n Malaysia yang jadi pilihan utama . even remaja zaman sekarang lebih prefer lagu BI or K-POP bagai , aku tak nak stick kan diri aku dengan mana-mana genre lagu . hidup kena laa warna-warni sikit . yedokk ?? (n_n)

bagi aku lagu perfect two ni so meaningful :) bila adik aku pasang je lagu ni , terus minda aku teringat time aimi cakap kat aku pasal lagu ni , dalam kelas 4 arcimedes (2012) :')

eh . kau jangan salah paham . aku tulis pasal lagu ni bukan sebab aku ni tengah in love bagai . just nak share . keterujaan aku bila aku hayati lirik lagu ni . and apa yang buat lagu ni more awesome , melodi dia perfectly nice . serious talk okey !!

Lirik Lagu Perfect Two - Auburn 

[Verse 1:]
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date


You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
lyricsalls.blogspot.com
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Bridge:]
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

[B-Sec 1/2:]
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=5TrCEKlXlyo 
 
 
a big thanks to Auburn sebab nyanyi lagu yang awesome ni  ^_^
maassalamah . AsSalam :)
 
 
  # macam apa ntah ayat aku dalam post kali ni . 
macam  first time tulis entri kat blog:P