HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Saturday, 1 June 2013

persaingan. isnt its good ? *cerita hampir basi =='' (Johor vs Pahang)

 
 
hulaa fellas !
siapa tengok bola kat Stadium Darul Makmur semalam (kemarin) ?! cepat angkat tangan .
alaa , yang Johor lawan Pahang tu ... ade tak ?!
haha , siapa menang ? ok , kalau korang boleh jawab soalan aku tu , sememang nya korang datang dari planet lain le kott . 

haha , semalam (kemarin) terkejut aku dengar abah call cakap ada rusuhan kat stadium .
patut la aiman duk text umi cakap ramai tahap petala ke-11 orang kat stadium nun . siap mention lagi dia geram sesangat kat situ , haha *padan muka :P
cer hangpa tengok ayat dia , ngee ^^
" ramai gile orang kat stadium . geramnyeeee "
hahaha , memang aku and umi pakat gelak sakan laa ke depa ^^
tengok kat rumah lagi best , ye takk ?! itu pun kalau game tu jadi . eh eh , lupa pulak function aku tulis post kali ni . hah , ni laa aku nak bukak stori pasai peristiwa kat stadium semalam (kemarin) .
 
hailaa , tak pernah dibuat orang , pasai bola hangpa duk gaduh sakan . kfine , aku pun orang Pahang and semangat nak tengok Pahang menang bola semalam pun sangat le tinggi melangit . competition is good , tapi awak2 semua kena ingat , competition yang sihat je good . tang mana pulak hangpa blaja' compete sampai bergaduh berdarah-darah bagai ni good ?. hailaa =='' orang kite sekarang , sedih kome nengok nye :'(
 
yang aku lagi tak paham nye , yang hangpa duk jual tiket overload tu pasai apa . lagi satu che' nak haba' mai , yang tak pepasai hangpa duk fotostat tiket tu awat nya . haduii , pastu ade pulak yang duk marah2 then rempuh pintu masuk stadium bila tiket dah habih jual . hadoii ==''
 
sudah nye game tertunda . adik2 aku , balik je rumah , muka frust habih , haha . kalah orang yang kalah Akademi Fantasia nun . rase nak gelak golek2 je time tu , ngee XD  erk , kfine , aku kakak yang kejam ;P
 
so , motif aku tulis post ni bukan nak kasi hangpa hot-hot fire ke ape . just nak ingatkan diri aku and awak2 semua , persaingan itu sangat le baguiih . kalau tak de persaingan , semua orang jadi like zombie . mane tak nye , semua duk constant je , tak de pembaharuan and penambahbaikan . oh jap2 , act , persaingan yang aku maksudkan kat atas tu , lebih ke arah politik ;P tapi , persaingan tang bola ni pun tetap jugak penting . kalau tak , tak sihat laa rakyat Malaysia , betoii tak ??
 
lagi satu che' nak haba' kat hangpa ni , cer kita ingat balik , apa function persaingan2 ni diwujudkan ?
act , tanpa kita sedar , persaingan dapat eratkan silaturrahim antara kita . barulah rakyat Malaysia ni hebakk , semua pakat bersatu-padu , ye takk?? awat , hangpa tak caya ka ?? hmm ,  cer korang kenang2 balik , kalau tak disebabkan semangat nak sokong team bola masing2 , takde nye , Ganu datang Kelate , Johor datang Pahang . ye takk ? except , yang kayo and nak makan angin :) hailaa , tapi , apa pasai awak2 semua sambut depa (Johor) lagu tu semalam (kemarin)  ==''
 
huh , aku rase thats enough for tonite . karang ade pulak masuk surat khabar , candidate SPM kena saman sebab talking2 to much pasai bola dalam blog dia ^^
 
:: maassalamah . as salam ::
 
 

No comments: