HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Sunday, 2 June 2013

Izzue Islam-Awin Nurin ^^

 
 
hailaa , finally my hero kawen jugak dengan jodoh dia . Alhamdulillah , aku tetap bersyukur for his-her kebahagiaan . i will always support your career :') *ecece koya je lebih minah ni . btw , izzue is the ohsem man sebab dia tak lupakan his lover , yang dah lalui susah senang with him before dia popular dulu ^^ haduii , untung laa awin nurin , haha . hangpa tengok laa sweet tak sweet 'Firash' ni , ngee :)
 

Izzue Islam & Awin Nurin Sah Bergelar Suami Isteri

IMG-20130602-WA0001
 
Hanya sekali lafaz tepat jam 9.45 pagi, Muhammad Izzul Islam Bin Mazlan atau lebih dikenali sebagai Izzue Islam, 23, sah bergelar suami kepada Nurinafilah Binti Waharudin atau Awin Nurin di Dewan Shah Alam.

Izzue Islam dan Awin Nurin telah diijabkabulkan oleh bapa Awin sendiri, Waharudin Bin Jonit, 58, dengan mas kahwin berjumlah 11 dinar dan wang hantaran berjumlah RM11,111.11.


IMG-20130602-WA0002

Majlis pernikahan ini menyaksikan pihak lelaki memberikan 7 dulang hantaran berupa set barang kemas, wallet dan jam, sebuah Al-Quran, wang hantaran, cincin, beg tangan berjenama Fossil dan sepasang jubah.

Manakala pihak perempuan pula membalas dengan 9 dulang hantaran berupa sepasang baju melayu, set minyak wangi Paco Rabanne, set sejadah dan Al-Quran, tepak sireh, ‘passport holder’ berjenama Tissot, sebuah laptop Macbook Air, dan juga manisan berupa coklat.

IMG-20130602-WA0000

Untuk pengetahuan, majlis pernikahan kedua mempelai ini turut disaksikan oleh pihak keluarga dan juga rakan-rakan terdekat.

Majlis persandingan Izzue Islam dan Awin Nurin akan diadakan di dewan yang sama berkonsepkan ‘indoor garden’, tepat pukul 1 tengah hari ini. Menariknya, persalinan pengantin untuk majlis potong kek telah ditaja sepenuhnya oleh pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat.

Umum mengetahui , Izzue bertunang dengan Awin pada Jun 2012 .
Dalam temubual dengan Sinar Harian Online sebelum ini, Izzue akui sudah menjalin cinta dengan Awin sejak lima tahun lalu.  


“Sejak mengenali dia, hubungan kami semakin rapat tetapi tidak pernah terfikir pun untuk menamatkan zaman bujang. Namun, apabila jodoh sudah ditentukan bersama, saya memilih Awin sebagai isteri,” kata Izzue Islam.

Izzue Islam, Awin Nurin selamat diijabkabulkan
Izzue menunaikan solat sunat selepas sah bergelar suami kepada Awin Nurin, pagi tadi. FOTO SINAR HARIAN ZULFADHLI ZAKI
 
Izzue Islam, Awin Nurin selamat diijabkabulkan   
Izzue dan Awin bergambar bersama selepas selesai upacara pernikahan. FOTO SINAR HARIAN ZULFADHLI ZAK



Istimewa awin Nurin di mata Izzue Islam

Izzue 
  Izzue
 
UMUM sudah mengetahui, pelakon kacak, Izzue Islam bakal mengakhiri zaman bujangnya, Ahad ini dengan Awin Nurin yang juga pengurusnya.

Berkonsepkan perkahwinan dalam taman, pasangan ini bakal bernikah pada jam 9 pagi dan bersanding pada jam 2 petang di Shah Alam.

 
Tarikh 2 Jun begitu istimewa buat Izzue Islam atau nama sebenarnya, Muhammad Izzul Islam Mazlan kerana pelakon utama Sebenarnya Saya Isteri Dia ini menyambut ulang tahun ke-23 pada tarikh tersebut.
 
Izzue akui sudah bercinta dengan Awin sebelum bergelar artis lagi.
“Sebenarnya, saya sudah lama bercinta dengan Awin Nurin. Sudah lima tahun. Masa itu, Izzue bekerja di kedai makan di kawasan Petaling Jaya dan Awin memiliki sebuah salun kecantikan bersebelahan tempat kerja Izzue.

 
"Dari situlah, kami berkenalan. Dia pesan makanan dan Izzue pergi hantar. Mula-mula kami berkawan baik dan akhirnya bercinta sampailah Izzue menjadi artis,” katanya kepada Sinar Harian Online ketika ditemui baru-baru ini.
 
Ketika ditanya tentang gadis pilihan hatinya itu, Izzue lancar menyenaraikan istimewanya seorang Awin Nurin di matanya.
 
“Dia adalah diri dia. Dia tegas dalam bekerja. Dia pengurus Izzue, jadi kalau lambat bangun ke apa ke memang kena. Dia ada pendirian, seorang yang berdisiplin, peramah, sopan. Dia...macam-macamlah.
 
“Pahit, manis, pedas, masam, masin, kenyang, lapar, susah, senang, jatuh, bangun...semua kami sudah rasa. Dia yang selalu beri Izzue semangat selain daripada ibu bapa dan kawan-kawan Izzue,” katanya yang sedang menanti hari diijabkabulkan dengan penuh debaran.
 
Pelakon yang berasal dari Kelantan ini juga menegaskan keyakinan bahawa dirinya tidak tersilap dalam memilih teman hidup.
 
“Izzue yakin, Izzue tidak salah pilih orang untuk dijadikan teman hidup. Susah senang Izzue dia memang ada bersama Izzue.
 
“Macam Izzue cakap, rugi kalau Izzue lepaskan seorang wanita yang memang Izzue dah kenal hati budi dia,” katanya yang bakal mengadakan majlis sambut menantu di Kelantan pada Aidilfitri kelak.
Bercakap soal bulan madu, pasangan ini terpaksa menangguhkan perancangan untuk berbulan madu sehingga bulan Julai kerana jadual Izzue yang padat.

 
“Memang kami ada rancang tapi tak pasti lagi. Sebab Izzue bercuti hanya seminggu sahaja untuk berkahwin. Selepas itu, Izzue akan sambung balik penggambaran untuk drama Sahabat terbitan Suhan Movies.
 
“Bulan Julai akan habis penggambaran, barulah boleh fikir tentang bulan madu,” katanya.
Pemenang Pelakon Harapan Lelaki Terbaik, Festival Filem Malaysia ke-25 ini juga berserah kepada ALLAH untuk dikurniakan zuriat dan tidak merancang apa-apa mengenainya.  

 
“Izzue anggap perkahwinan ini satu rezeki dan sesiapa yang berkahwin mahukan zuriat. Izzue juga sama seperti orang lain. Tapi tak rancang. Kalau ada, adalah. Kalau lambat, tak ada rezeki lagi tak apa. Tunggu sampai Tuhan bagi rezeki.
 
“Kalau ALLAH bagi satu pasukan bola, pasukan bola lah,” katanya lagi.

ROTIKAYA_260 Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Izzue Islam & Awin Nurin Di Dewan Shah Alam - ROTIKAYA

No comments: