HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Tuesday, 18 February 2014

Perfect Two :)

 
 
dan sekali lagi aku menge'post' lirik lagu bagai :D 
niat nak cerita pasal aku ambik ujian statik n kursus pra-L . tapi aku rasa , cerita tu akan menyemakkan blog je sebab aku semestinya akan menulis dengan penuh eager macam lah aku ni dah dapat lesen 'besar' (lesen betul laa...) . walhal stereng kereta tu haram aku pernah sentuh . ggggg (efek bunyi . hihi) :P stereng tu hanya aku sentuh time nak suruh adik aku bersiap cepat sikit time nak pergi jejalan or dalam erti kata lain , aku just pernah tekan hon je pada stereng tu XD *okey , sila gelak ==''

errr . okey . kenapa kali ni aku post lagu yang dah patut masuk muzium ni ?
eh jangan salah paham . aku cakap lagu tu ' patut masuk muzium ' bukan sebab aku nak maksudkan yang lagu tu dah lapuk ke , basi ke , or ketinggalan zaman . it just because lagu tu sangat legend ! kann ?? kedip mata tiga kali kalau setuju (n_n) . ehh ??

k . macam yang aku cakap haritu . aku ni seorang pendengar lagu yang sangat concern  pasal liriknya . aku ni minat semua jenis lagu , termasuk Tamil and Cina . asal melodi dia macam best je , aku on je dengan lagu tu , sebab kau ingat aku paham ke bahasa diorang kalau aku still duk sibuk nak concern bagai pasal lirik dia . tapi ofkos lah lagu Indon n Malaysia yang jadi pilihan utama . even remaja zaman sekarang lebih prefer lagu BI or K-POP bagai , aku tak nak stick kan diri aku dengan mana-mana genre lagu . hidup kena laa warna-warni sikit . yedokk ?? (n_n)

bagi aku lagu perfect two ni so meaningful :) bila adik aku pasang je lagu ni , terus minda aku teringat time aimi cakap kat aku pasal lagu ni , dalam kelas 4 arcimedes (2012) :')

eh . kau jangan salah paham . aku tulis pasal lagu ni bukan sebab aku ni tengah in love bagai . just nak share . keterujaan aku bila aku hayati lirik lagu ni . and apa yang buat lagu ni more awesome , melodi dia perfectly nice . serious talk okey !!

Lirik Lagu Perfect Two - Auburn 

[Verse 1:]
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date


You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
lyricsalls.blogspot.com
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Bridge:]
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

[B-Sec 1/2:]
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=5TrCEKlXlyo 
 
 
a big thanks to Auburn sebab nyanyi lagu yang awesome ni  ^_^
maassalamah . AsSalam :)
 
 
  # macam apa ntah ayat aku dalam post kali ni . 
macam  first time tulis entri kat blog:P

No comments: