HOME la dolce' me i you we them petua c & s

Sunday, 14 July 2013

body language seseorang ^^

 
 
eh eh , update entry lagi ?! huhu ^^
act , hari tu dalam kelas , time kitorang duk tengah stadi , tetiba terbukak stori pasal 'body language' . eh , kata stadi , tapi duk borak ni apa hal?? haha , dah nama pun pompuan , lumrah laa tu awak-awak semua kann :P tengah stadi pun , mulut belum tentu boleh tutup , ngee XD
 
so ,today , aku nak share skett laa , ilmu nak baca body language orang , yang aku google tadi . and please , dont trust this 100% okey :)
  • bijik mata rolling ke kanan :: menunjukkan dia tengah duk gebang or duk reka crita kat hangpa! 
  • biji mata rolling ke kiri :: dia tengah duk teringat or tengah cuba nak ingat something 
  • biji mata keatas :: dia tengah duk berimaginasi 
  • gelak terpaksa :: dia tengah duk nervous ataupun dia kesian kat kau sebab takde org lain gelak kat lawak kaw :D 
  • tangan bersilang :: dia tengah bersikap defensive ataupun dia tak mau pergi mana-mana yang kaw ajak dia pergi or buat 
  • pegang kertas kat dada :: nervous (oh God , sangat menyeramkan that 'nervous' feeling) 
  • usap-usap hidung :: dia tengah berangan 
  • garu tengkuk :: dia kurang percaya dengan apa yg hangpa buat 
  • garu-garu mata :: dia sedih, letih dan penat serta tired 
  • mata membesar :: dia berminat dengan apa yang kita nak cakap kat dia
 ingat ea , dont trust this 100% okey :) kalau salah , im sorry^^


::maassalamah , assalam::

No comments: